Zonder begrip kan een leidinggevende inpakken

Hoe hoog scoor jij als begripvolle leidinggevende op de schaal van 1 tot 10? Uit ons landelijk onderzoek onder medewerkers naar ‘werkplezier’ blijkt dat er een grote behoefte bestaat voor een ‘begripvolle’ leidinggevende. Zonder begrip kun je als leidinggevende beter inpakken!

Overzicht reacties leidinggevende

 

Hoe speel je daar als organisatie op in? Een leidinggevende moet immers al zo veel! Is er nog ruimte voor begrip in een overvolle agenda?

Wat ook duidelijk naar voren komt uit het onderzoek is dat de medewerker geïnteresseerd is in persoonlijke ontwikkeling. De medewerker verkiest ‘persoonlijke ontwikkeling’ zelfs boven vakinhoudelijk gerichte training. Hopelijk betekent dit dat de medewerker al voldoende kennis in huis heeft voor wat betreft zijn vak 😉

Overzicht reacties training

 

Er is een grote behoefte aan ‘ coaching’ en dan met name de lifestyle coaching:

Overzicht reactiies coaching

Overzicht reacties vorm coaching

Leveren bedrijfsuitjes nu echt zo’n grote bijdrage aan het werkplezier als wordt gedacht? :

Overzicht reacties uitjes

En als laatste een mooie afsluiter om te laten weten dat de meeste medewerkers nog steeds plezier hebben in het werk wat ze doen:

Overzicht reacties werkplezier

Onze conclusie uit dit onderzoek is: Investeer minder in bedrijfsuitjes, tenzij deze gericht is op de persoonlijke ontwikkeling en zorg voor een ‘begripvolle’ leidinggevende. Juist in deze tijd is het belangrijk om goed te zorgen voor uw medewerkers om toekomstige ziekmeldingen te voorkomen.