Wie zijn wij?

Al onze medewerkers zijn professioneel, integer en oplossingsgericht. Zij hebben ruime ervaring in het begeleiden van mensen met stress, burn-out en bijnieruitputting. Ze hebben zich jarenlang verdiept in deze problematiek mede door hun eigen burn-out (lees: bijnieruitputting) en geven hier lezingen en trainingen in. PIT4 is in 2013 opgericht door Janine Göbel en Tini Worp.
PIT4 werkt alleen met trainers en (bedrijfs)therapeuten die:
  1. een goede therapeutische opleiding hebben,
  2. ervaringsdeskundig zijn op het gebied van stress en burn-out,
  3. ervaring als leidinggevende in het bedrijfsleven hebben en
  4. ruime levenservaring hebben.
Door deze punten kunnen onze therapeuten de leidinggevenden en de medewerkers als geen ander behoeden voor hoog ziekteverzuim (veroorzaakt door mentale klachten).

Janine Göbel

Mijn hart ligt in het helpen van mensen om de juiste weg te vinden, hun leven weer op de rails te krijgen en beter in hun vel te zitten. Na meerdere keren een burn-out te hebben gehad ben ik op zoek gegaan naar antwoorden. Hoe het komt, waar het door ontstaat en vooral: hoe zorg ik dat ik ervan af kom en hoe deze valkuil te ontlopen. Dat heeft geresulteerd in een oplossing en daarmee help ik graag andere mensen. Ik ben ervan overtuigd dat het 'lekker in je vel zitten' een combinatie is van voeding, psyche, ontspanning en beweging.
Coach, orthomoleculair adviseuse en trainer
Janine flyer

Tini Worp

Ik kan niemand iets leren, maar wel laten nadenken. Daarom vind ik het geweldig om mensen bewust te laten worden van hun talenten en valkuilen. Zodat werknemers blij naar het werk gaan. Dit verhoogt de klanttevredenheid en komt de hele organisatie ten goede.
Counselor, coach en trainer
2015-09-24 19.22.59

Marjo Blokker

Ik help ondernemers hun handen vrij te houden als het om “personeelsgedoe” gaat. Als personeelsadviseur behandel ik alle zaken van in dienst tot uit dienst en alles wat er tussen zit. Wat zit ertussen? Ik adviseer bij werving & selectie, zorg voor goede contracten, begeleid functioneringstrajecten, ben casemanager bij verzuim, zorg dat een eventueel exit-traject goed verloopt, en stel ook uw RI&E of Personeelshandboek op. Want “gedoe” kan zomaar ontstaan!
Allround HR
Marjo Blokker portret (2)