Powerdag – Eendagstraining ‘voel je sterk’

Powerdag 

Om je goed te voelen is het zaak om drie pijlers in balans te brengen, namelijk: lichamelijk, geestelijk en mentaal. In deze training komen de pijlers uitgebreid aan bod. Een gezonde geest woont in een gezond lichaam.

Kracht van gedachten
Hoe je denkt bepaalt voor een groot deel hoe je je voelt. Je krijgt uitleg over de kracht van gedachten. Daarnaast leer je hoe je je gedachten positief kunt sturen zodat ze je gezondheid ten goede komen. Je mentale gezondheid hangt dus af van hoe je gedachtenpatronen lopen. Een negatieve gedachten trekt meteen meerdere andere negatieve gedachten aan en dit kun je doorbreken.

Mentale gezondheid
Ontspannen is van levensbelang, het maakt je minder vatbaar voor ziektes alleen het probleem is dat veel mensen niet meer echt kunnen ontspannen. Dit komt door onze moderne leefwijze: de hele dag door krijgen we prikkels, een overvolle mailbox, een grote stapel werk waarbij alles urgent lijkt, sociale media, prestatiedrang en helaas veel voorkomend is te weinig waardering voor alle inspanning die je levert. Het lichaam staat hierdoor in permanente staat van alertheid, het maakt niet uit of je nu voor een tijger moet vluchten of dat je continu alert moet reageren op bovengenoemde activiteiten.

Lichamelijke gezondheid
Hippocrates zei het al: ‘laat voeding uw medicijn zijn’. Gelukkig worden steeds meer mensen bewust van wat ze eten. Voeding draait om het voeden van je lichaam. De moderne leefwijze is steeds meer een manier geweest om ons te vullen met loze caloriëen in plaats van te voeden. Een auto rijdt niet alleen op water en als mens heb je ook kwalitatief goede voeding dus brandstof nodig. In dit onderdeel leer je wat echte voeding voor je is als basis en wat alleen vulling is of wat zelfs schadelijk voor je is.

Resultaat
Je hebt handvatten en inspiratie gekregen om je sterk en gezond te voelen. Dat maakt dat je je goed blijft voelen en beter om kunt gaan met de uitdagingen die jouw leven je biedt.

Praktisch
Duur van de training: 1 dag 9.30 – 16.30 uur
Locatie: Medemblik-Hoorn
Investering: € 60,– excl BTW, incl koffie, thee, lunch en hand-out
Trainer: Tini Worp, zij is ervaren stresstherapeut, schrijver van het boek ‘Stress en burn-out’, mindfulnesstrainer, communicatietrainer en voedingsdeskundige.