Onderzoek naar werkplezier: zonder begrip kan een leidinggevende inpakken

Uit ons landelijk onderzoek onder medewerkers naar ‘werkplezier’ blijkt dat er een grote behoefte bestaat aan een ‘begripvolle’ leidinggevende. Zonder begrip  heb je als leidinggevende dus nog wel wat te doen.

De eerste vraag was welke ergernissen mensen op het werk hebben. Overig werd het meest aangegeven.

Overzicht reacties ergernissen

 

Voor de meerderheid speelt een begripvolle houding van de leidinggevende een belangrijke rol. Dit is voor alle werknemers belangrijk. En komt de betrokkenheid en productiviteit ten goede. Hoe speel je daar als organisatie op in? Een leidinggevende moet immers al zo veel! Is er nog ruimte voor begrip in een overvolle agenda?Overzicht reacties leidinggevende

Wat ook duidelijk naar voren komt uit het onderzoek is dat de medewerker geïnteresseerd is in persoonlijke ontwikkeling. De medewerker verkiest ‘persoonlijke ontwikkeling’ zelfs boven vakinhoudelijk gerichte training. Hopelijk betekent dit dat de medewerker al voldoende kennis in huis heeft voor wat betreft zijn vak ;).

Overzicht reacties training

Verder is er nog steeds een grote behoefte aan ‘ coaching’ en dan met name de lifestyle coaching.

Overzicht reactiies coaching

Overzicht reacties vorm coaching

 

 

Leveren bedrijfsuitjes nu echt zo’n grote bijdrage aan het werkplezier als wordt gedacht? Sinds de gewijzigde Werkkostenregeling van kracht is, zijn uitjes financieel gezien alleen nog aftrekbaar als er een educatieve component in zit.

Overzicht reacties uitjes

En als laatste een mooie afsluiter om te laten weten dat de meeste medewerkers nog steeds plezier hebben in het werk wat ze doen:

 

Overzicht reacties werkplezier

Onze conclusie uit dit onderzoek is: Investeer minder in bedrijfsuitjes, tenzij deze gericht is op de persoonlijke ontwikkeling en zorg voor een ‘begripvolle’ leidinggevende. Juist in deze tijd is het belangrijk om goed te zorgen voor uw medewerkers om toekomstige ziekmeldingen te voorkomen.