Jouw gedachten

Wat doen jouw gedachten met je?

Misschien hebben we het er eerder over gehad. Wat doen gedachten met jou? Hoe voel je je bij bepaalde gedachten en zijn deze helpend?

Bewust van ons denken

We zijn nauwelijks bewust van alle gedachten die we hebben op een dag. Ineens kun je je rot voelen zonder dat er een directe aanleiding voor is geweest. Maar is dat ook zo? Of heb je gedachten gehad die bij hebben gedragen aan dat rot gevoel? Grote kans dat wanneer je terug gaat denken jij negatieve gedachten hebt gehad. En met negatief bedoel ik gedachten die weinig of niet helpend zijn.

Dat gevoel

Zo kan het zijn dat je een goed idee hebt om iets te gaan ondernemen. Je maakt plannen en ziet het voor je hoe het zou moeten zijn. Super toch? Dat gevoel kan een kick geven. Echter gebeurt er iets wat je niet had voorzien… en dat kan van alles zijn. Je voelt je direct down worden,  teleurgesteld en verdrietig of boos. Je gedachten vliegen alle kanten op: “ nu kan het allemaal niet meer”, “ daar gaan mijn goede voornemens “, “ het lukt mij weer eens niet “, “ waarom is mij niets gegund?” en zo kan ik nog even doorgaan.

Helpen deze gedachten jou?

Zijn deze gedachten helpend? Voel jij je daardoor gemotiveerd, creatief, blij? Zie jij door deze gedachten het nog zitten? De kans is groot dat je die vragen met nee moet beantwoorden. Hoe zou het zijn als je anders gedacht had ? Gedachten had als: “waarschijnlijk is iets beters voor me weggelegd”, “jammer maar is niet anders”, “dit lukt niet dus op naar plan b”.  Ik durf te wedden dat jij je dan niet zo rot had gevoeld, maar juist meer gemotiveerd om het nog eens te proberen maar nu op een andere manier.

Uitproberen

Probeer het maar eens uit. Gebruik je gevoel als een graadmeter en ga terug naar wat jij gedacht hebt waardoor jij je zo voelt. Ga dan die gedachten omvormen naar gedachten waardoor dat vervelende gevoel wat je had verdwijnt. Misschien voel je je nu neutraal of juist positief maar in ieder geval  beter dan toen je nog negatieve gedachten had.

Wij zijn benieuwd

Wij dagen je uit om met je gedachten aan de slag te gaan en schrijf het eens op wat de situatie was, wat je dacht waardoor je je zo ging voelen en wat je eraan gedaan hebt om de gedachten te veranderen en wat voor effect dat had op je gevoel. Wij zijn erg benieuwd naar jouw verhaal! Wil je dat we jou helpen stuur je verhaal dan op en wij geven een persoonlijk antwoord met tips wat je had kunnen veranderen.

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply