Gepest op het werk

Ik ben nog maar net 20 als ik via het uitzendbureau  een baan als typiste  vind bij een groot telefoon maatschappij . Ik ben net op mezelf gaan wonen, dus kan een baan en het geld goed gebruiken. Na een maand of twee krijg ik een vast contract aangeboden op de grote afdeling waar ik het werk al voor doe. Ik krijg ander werk en ook andere collega’s.  Het betreft een grote afdeling. Ik vind mijn draai vrij vlot en heb het naar mijn zin.

Daar komt echter verandering in door de komst van een nieuwe medewerker. Hij is twee jaar jonger dan ik en ik moet werk voorbereiden en vervolgens aan hem geven zodat hij er verder mee kan. In begin houdt hij zich rustig tot hij zijn draai gevonden heeft. Dan begint voor mij de ellende.

Wat het is weet ik niet maar hij begint hatelijke opmerkingen te maken. Oké,  het is mijn flower power  periode en ik loop er vaak apart gekleed bij. Daar voel ik me fijn bij en is mijn goed recht. Hij denkt er echter anders over. Dagelijks krijg ik opmerkingen voor mijn kiezen onder mom van grapje en ergste is… de lachers zijn ook nog op zijn hand.

Uiteraard maak ik grapjes terug of lach ik mee want me laten kennen doe ik niet. Soms negeer ik het maar het komt toch binnen en wat ik ook zeg of doe, het stopt niet! Sterker nog : het wordt steeds erger. Het gaat zelfs zo ver dat het werk wat ik op zijn bureau leg, veegt hij met een arm zo de prullenbak in waar de smerige  plastic koffiekopjes in liggen. Mijn teamleider staat erbij en kijkt ernaar, lacht er zelfs om. Als ik het aankaart krijg ik te horen dat ik er maar tegen moet kunnen.

Mijn werkplezier verdwijnt steeds meer en ik ben zelfs al aan het zoeken naar ander werk. Wat één  zo’n gal bak al niet kan verzieken !

Op dat moment verschijnt er een nieuwe oudere werknemer op het toneel. Hij kijkt het aan en blijkt zeer scherp van tong en geeft iedere keer mijn pestkop lik  op stuk. Het pesten stopt abrupt. Ik ben deze collega nog steeds dankbaar,  zal hem nooit vergeten, evenals mijn pestkop!

Bij deze oproep aan iedereen: wordt een collega gepest op wat voor manier dan ook, wees dan een echte vent of vrouw en kom op voor je gepeste collega!!! Doe ik ook maar gelijk een beroep op alle leidinggevende : jullie zijn net zo goed verantwoordelijk  om het pesten te stoppen. Er is echt niets grappigs  aan om iemand te kakken te zetten, te negeren, buiten te sluiten of uit te schelden. Je bent ook de leidinggevende  van de gepeste en deze kan alle hulp gebruiken.

Dat was mijn verhaal. Ben jij ook gepest op je werk, wil je je verhaal kwijt om anderen te helpen? Heb je tips of suggesties wat je er tegen kunt doen? Wij luisteren graag. Je mag bellen of mailen aan: info@pit4.nl

Wij gaan discreet om met je verhaal. Een eerste gesprek doen we gratis. Dat kan telefonisch, mail of skype. Dat kan al veel opluchten of inzicht geven. We horen je graag.

379471_3140

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply