Burn-out

Burn-out is het eindstadium van een proces met teveel stress, het ontstaat bij gezonde mensen die meestal goed gefunctioneerd hebben. Burn-out wordt voorafgegaan door een lange periode (soms jaren) van overbelasting, b.v. door frustraties en stressfactoren. Burn-out wordt gekenmerkt door gevoel van uitputting van lichaam en geest.

Het ontstaat vaak in een periode van extreme stress, na zeer ingrijpende gebeurtenissen (life events) of gebeurtenissen die kort na elkaar plaats hebben gevonden zonder dat er een fase van herstel heeft kunnen optreden. Bij een burn-out hebben lichaam en geest moeite zich te herstellen, soms lukt het helemaal niet meer. Het voelt alsof de rek eruit is en er iets is geknapt. Veel mensen die wij begeleiden zeggen dat het was alsof het licht letterlijk uit ging. Als een burn-out lang aanhoudt, kan deze overgaan in een depressie. Veel van de klachten die bij een burn-out horen, lijken op de klachten die bij depressie horen. Alleen de periode van roofbouw plegen vooraf hoort echt bij burn-out.

Een aantal zakelijke oorzaken van burn-out:

  • Er zijn onbereikbare doelen gesteld,
  • Een doel is alleen haalbaar met uiterste inspanning,
  • Een verwachte beloning blijft uit,
  • Negatieve bijwerkingen die optreden bij een functiewijziging,
  • Weinig sociale steun, erkenning en waardering,
  • onvrijwillige overplaatsing of dreigend ontslag.

De vier fasen van een burn-out?

I.   Het enthousiaste begin: een nieuwe baan of opdracht, die vaak gepaard gaan met irreële verwachtingen en een (te) optimistische start.

II.  Er treedt stagnatie op. U wordt realistischer doordat je teleurstellingen te verwerken hebt gekregen, de voldane vermoeidheid van het begin wordt chronische moeheid en  er ontstaan twijfels.

III. Er ontstaat frustratie. Uw zelfvertrouwen is aangetast, u krijgt mogelijk woede-uitbarstingen, u slaapt slechter, u krijgt hoofdpijnklachten en een depressief gevoel.

IV. De laatste fase: apathie. U hebt een gevoel van mislukking, u bent totaal uitgeput, doodmoe.

Wie lopen het grootste risico om burn-out te krijgen?
De grootste risico’s lopen mensen met type A gedrag (dit is ontdekt door 2 Amerikaanse cardiologen, Rosenman en Friedman):  je zou het de ’haastziekte’ kunnen noemen, altijd gejaagd zijn, alles snel willen doen, het liefst twee dingen tegelijk doen, geldingsdrang hebben, opvliegend van aard zijn, goedkeuring nodig  hebben van anderen.

Daarnaast ook degenen die ambitieus, perfectionistisch, plichtsgetrouw, doelgericht, toegewijd, idealistisch en hardwerkend zijn. Dat klinkt als de ideale werknemer. Ook loopt u meer risico als u zich wilt bewijzen. Als  u slecht nee kunt zeggen en delegeren lastig vindt, als u denkt dat u geen risico loopt om burn-out te raken.

Herkent u zich hier (deels) in en twijfelt u of u op een burn-out afgaat?
Doe dan hier de gratis online burn-out test.

fasen van burn-out

_JAS4695